兼职吧 > 考试真题 > 高考真题 > 正文

河北教育考试院2012高考英语真题答案节选

来源:www.jianzhi8.com发布时间:2012-11-16 浏览:1704次

第一节 单项填空 (共15小题,每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中.选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:We        last night ,butwe went to the concert instead
 A.must have studied          B.might study
 C.should have studied         D.would study
答案是:C
1.-Which one of these do you want?
 -        Either will do .
 A.I don't mind       B.I'm sure
 C.No problem       D.Go ahead
2.Sarah looked at       finished painting with          satisfaction.
 A.不填;a     B.a; the     C.the; 不填    D.the; a
3."Life is like walking in the snow", Granny used to say, "because every step       ”
 A.has shown         B.is showing
 C.shows             D.showed
4.It is by no means clear       the president can do to end the strike.
 A.how                              B.which
 C.that                               D.what
5.I don't believe we've met before,       I must say you do look familiar.
 A.therefore                          B.although
 C.since                              D.tailes
6.The result is not very important to us, but if we do win, then so much
 A.the best                           B.best
 C.better                             D.the better
7.Mary is really good at taking notes in class.She can_         almost every word her teacher says.
 A.put out                        B.put down
 C.put away                       D.put together
8.The party will be held in the garden, weather        .
 A.permitting                        B.to permit
 C.permitted                         D.permit
9.This restaurant wasn't_       that other restaurant we went to.
 A.half as good as                B.as half good as
 C.as good as half                D.good as half as
10.I        _use a clock to wake me up because at six o'clock each morning the train comes by my house.
 A.couldn't                        B.mustn't
 C.shouldn't                       D.needn't
11.Larry asks Bill and Peter to go on a picnic with him, but_      of them wants to, because they have work to do.
 A.either                           B.any
 C.neither                          D.none
12.Film has a much shorter history, especially when_      such art forms as music and painting.
 A.having compared to                B.comparing to
 C.compare to                       D.compared to
13.I had been working on math for the whole afternoon and the numbers         before my eyes.
 A.swim                           B .swum
 C.swam                            D.had swum
14.You have to move out of the way      the truck cannot get past you.
 A.so                               B.or
 C.and                             D.but[
15.If she doesn't want to go, nothing you can say will        her.
 A.persuade                         B.promise
 C.invite                            D.support
第二节 完形填空(共20小.:每小1.5分.满分30分)
阅读下面短文.从短文后各题所给的四个选项《A、B.C和D》中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项小涂黑。
Body language is the quiet, secret and most powerful language of all !It speaks  36  than words. According to specialists, our bodies send out more   37   than we realize. In fact, non-verbal communication(非言语交际) takes up about 50% of what we really   38  , And body language is  particularly  39   when we attempt to communicate across cultures(文化).Indeed, what is called
body language is so  40   a part of us that it's actually often unnoticed. And misunderstandings  occur as a result of it .  41   , different societies treat the  42  between people differently. Northern Europeans usually do not like having  43  contact(接触)even with friends, and certainly not with  44 . People from Latin American countries  45  , touch each other quite a lot. Therefore, it's possible that in  46 , it may look like a Latino is  47  a Norwegian all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving 48. The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep   49   - which the Latino will in return regard as  50 _.
   Clearly, a great deal is going on when people  51  . And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from  52   cultures, there's a strong possibility of  53  . But whatever the situation, the best  54  is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be  55 _.
16. A. straighter    B. louder        C. harder        D. further
17. A. sounds         B. invitations     C. feelings       D. messages   
18. A. hope          B. receive        C. discover       D. mean
19. A. immediate     B. misleading    C. important     D. difficult
20. A. well           B. far           C. much          D. long
21. A. For example   B. Thus          C. However       D. In short
22. A. trade         B. distance        C. connections   D. greetings  
23. A. eye      B. verbal    C. bodily     D. telephone
24. A. strangers B. Relatives  C. neighbours  D. enemies
25. A. in other words   B. on the other hand   C. in a similar way   D. by all means
26. A. trouble         B. conversation       C. silence          D. experiment
27. A. disturbing  B. helping   C. guiding    D. following
28. A. closer   B. faster      C. in          D. away
29. A. stepping forward  B. going on   C. backing away     D. coming out
30. A. weakness   B. carelessness   C. friendliness    D. coldness
31. A. talk    B. travel     C. laugh        D. think
32. A. different   B. European    C. Latino        D. rich
33. A. curiosity    B. excitement   C. misunderstanding  D. nervousness
34. A. chance    B. time        C. result         D. advice
35. A. noticed     B. treated      C. respected           D. pleased

 

 

第一节 单项填空
1.A 2.C 3.C 4.D 5.B 
6.D 7.B   8.A 9.A 10.D 
11.C 12.D 13.C 14.B 15.A 

第二节 完形填空
16.B   17.D 18.D 19.C 20.C 
21.A 22.B 23.C 24.A 25.B
26.B 27.D 28.A 29.C 30.D 
31.A 32.A 33.C 34.D   35.B 

 

文章来源于兼职吧:http://www.jianzhi8.com/edu/8252.html